Mediation is niets anders dan het oplossen van jouw conflict onder begeleiding.

Als mediator kan ik de communicatie tussen jou en de ander weer op gang brengen. Ik ondersteun jullie bij het vinden van een oplossing die voor jullie allebei aanvaardbaar is. Daarbij vel ik geen oordeel en kies ik geen partij.

 

Bij mediation neem je verantwoordelijkheid voor je eigen aandeel in het conflict én de gekozen oplossing.

 

  • Ruzie over de wijze waarop je je werk verricht?
  • Een geschil over niet uitbetaalde overuren?
  • Een collega met wie niet valt samen te werken?
  • Problemen met een zieke werknemer?

 

Allemaal voorbeelden van spanningen op het werk. Laat ze vooral niet oplopen en kom weer met elkaar in gesprek. Soms kom je er zonder hulp niet uit.

1

2

HOE ZIET EEN MEDIATIONTRAJECT ERUIT?

We starten met een vertrouwelijk kennismakingsgesprek.

Ik maak met ieder een aparte afspraak.

Zo komt er ruimte voor jouw verhaal, maar ook voor dat van de ander. Want beide verhalen mogen er zijn.

Wil jij en de ander met mij aan de slag, en ik met jullie, dan ondertekenen we allemaal de mediationovereenkomst. Daarin is onder meer de vertrouwelijkheid en vrijwilligheid geregeld.

 

Vertrouwelijkheid betekent dat we alle drie aan derden geen mededelingen doen over wat er tijdens de mediation wordt besproken. Wat we bespreken blijft onder ons. Vrijwilligheid houdt in dat jij en de ander zelf voor mediation kiezen en dat jullie je ervoor willen inspannen om er samen uit te komen.

HOE LANG DUURT EEN MEDIATIONTRAJECT?

Een mediationtraject duurt gemiddeld vier tot acht uur, verdeeld over een aantal gesprekken. Een gesprek duurt ongeveer twee uur. Soms zijn de gesprekken vlot op elkaar; soms wordt bewust wat tijd tussen de gesprekken gepland.

 

Bij een succesvolle mediation is de kans dat partijen (weer) samen door één deur kunnen groter dan bij een rechtszaak. Het conflict is tenslotte goed op tafel gekomen, ervaringen uit het verleden afgerond en de oplossing voor de toekomst helder vastgelegd. Dat alleen al kan een reden zijn om voor mediation te kiezen.

 

Meer weten of liever een afspraak?

Bel me en ik ben er voor je.